pátek 14. srpna 2015

Recenze: Pixely

Po přečtení některých kritik na film Pixely jsem uvažoval, že místo kina vyhledám protiatomový bunkr, abych se před tou katastrofou, která se na mě řítí dobře schoval a v bezpečí přežil řítící se filmovou atomovku. Jenže my, fešáčci z pražského Žižkova se hned tak z nějakého filmu strachy nepoděláme, zavolal jsem khaki skautům, že jdu urvat bobra odvahy, nasadil jsem helmu, nandal suspenzor a vydal se vstříc nebezpečí, do kina na Pixely.
Film začíná pěkně od píky a hlavní hrdiny nám představí v dětským vydání. V této počáteční fázi snímek opravdu příliš nefunguje a já si preventivně nasadil chrániče na zuby, kdyby dějově přituhovalo, abych na tu bitvu s filmem byl dobře připraven. Dětský prolog se naštěstí poměrně rychle stává minulostí a na plátně se ukazuje velký milovník Zlatých malin Adam Sandler, který ve filmu hraje hlavní postavu jménem Brenner. V tu chvíli mě začínají Pixely docela bavit neříkám, že mě smíchy padala z hlavy helma, ale chrániče na zuby jsem v klidu odložil. Došlo mě, že tenhle film rozhodně světová pohroma nebude, uvolnil jsem se a nechal na tvůrcích co mně předvedou.
Nejdřív začala přehlídka hlavních postav, každá z nich řekne v rámci představovačky něco vtipného, něco méně vtipného. Děj se velmi rychle přenáší k první "pixelovské" akci, která mě nepřišla příliš vymazlená, ale vše pokryla následující asi nejvtipnější dialogová část. Druhá pixelovská akce se přesunuje do Indie jenže ta byla tak krátká, že i slepičí prd proti tomu trvá celou věčnost. Naštěstí poměrně rychle následovali pixelovské akce s číslem, tři a čtyři kterou si mezi sebe rozdělí spojenci na život a na smrt, tedy Anglie Londýnem a USA New Yorkem. Tahle část mě chytila nejvíc. Byla v ní vidět akční hravost tvůrců filmů, nechyběl pan vtip ani slečna originalita a dostavil se i strejda šmrnc.Závěr se nese v americkém duchu velkých finále, které se vydařilo jen na půl. Počáteční pixelovské obsazování města mělo v sobě vizuální nápaditost, ale ta se bohužel postupně vytrácela a film až do konce nabídl divákovi už jen zívací chvilku. 
Film rozhodně nesrší humorem na všechny strany, o hereckých výkonech je v podobných typech filmu zbytečný mluvit, ale má v sobě pohodovou atmosféru, hravost a několik dobrých pixelovských nápadů. Pro koho je pixel pojem a playstation neznámé slovo, pošmákne si a maminka, která se bude chtít před generálním úklidem bytu zbavit faganstva i s tatínkem, může mít dobrý tip, jak se překážející části rodiny
na chvíli zbavit aniž by se tatínek ožral na fotbale.




    

1 komentář:

  1. Tenhle film měl fakt obrovský potenciál a za mě se klidně mohl zařadit mezi nejlepší 3D filmy. Jenže prostě pak přišel faktor Adam Sandler a udělal z toho takovou plácanou, ani ryba, ani rak. Prostě takového divného kočkopsa, který se sice tváří hrozně cool, ale ve finále je to bohužel obrovská nuda.

    OdpovědětVymazat