pondělí 17. srpna 2015

Gangsterský rozhovory - Miroslav Etzler (Vratislav Milota)

Po tom, co jsem se koukl na zoubek lidem a tvůrcům, kteří stojí za filmem Ganster Ka na pozici za kamerou přišla na řadu změna pozice a s ní přesun před kameru, kde jak známu mají svůj výběh živočichové zvaní herci. V jedné z vedlejších rolí se představí Miroslav Etzler. Pan Miroslav je pilný jak včelička, hraje nám v seriálech, ve filmech i v divadle a tak ani moc nepřekvapí, že se objeví i ve vedlejší roli filmu Gangster Ka, kde hraje kmotříka Vratislava Milotu.                           
                                            
 Jaké pocity jste měl, když jste se vžil do role kmotra Vratislava Miloty? Jaké vlastnosti musí podle vás mít gangster, aby v prostředí organizovaného zločinu přežil? 
Nemám tušení, jaké to je být zločincem. Jsem herec. Každopádně být nejmocnějším mužem organizovaného zločinu hlavního města, je bezesporu opojné. Opojné do té míry, že člověk ztrácí jakékoliv bariéry ekonomické, ale i ty morální. Ztráta těch druhých umocněná strachem pak vytváří schopnost zajít kamkoliv. Bohužel panický strach, který zřejmě přetrvává, bývá důvodem nárůstu dalších a dalších bezcharakterních činů. 

Ve filmu představujete bosse, který má důvěrné vztahy s politiky. Takže jste si "čuchl" k moci. Jaké to je, tahat za nitky a "vodit" lidi, kteří řídí stát? Ve filmu i v realitě?
Jakákoliv moc je natolik opojná, že člověk ztrácí zábrany. V okamžiku, kdy jste schopni ovlivnit věci týkající se vedení státu a jeho peněz, stáváte se paranoikem bez skrupulí. 

Uměl byste po této filmové roli a zkušenosti vytvořit žebříček hodnot gangstera? Co je pro něj podle vás nejdůležitější?
Peníze, moc, ženy, domy, auta. Chybí radost a zpětná vazba. 

Vaším zbožím jsou ve filmu kompromateriály. Když to přeženu: Za kolik byste prodal kompromitující materiály na premiéra?
Kompromateriály na premiéra jsou neprodejné. Bezcharakternost novodobých premiérů jde ruku v ruce s bezcharakterností chlapců, o kterých jsme film Gangster Ka točili.

Rozhovor : Bioscop

Žádné komentáře:

Okomentovat